Müsade nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre, izin kelimesinin doğru yazımı “izin”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.
Müsaadenle mi müsadenle mi?
TDK’ya göre, izin veya izinler sorusu en çok araştırılan konulardan biridir. İşte “izin” kelimesinin doğru yazımı… Yaygın inancın aksine, kelimenin doğru yazımı “izin”dir, ancak doğru yazımı “izin” olarak kabul edilir.
Müstehçen nasıl yazılır?
Bazen bir kişinin doğasından gelen kötü sözleri ifade eden bir kelime olarak kullanılır. Bu kelime sıklıkla obscene olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı obscene olmalıdır.
Gereğini bilgilerinize arz ederim nasıl yazılır?
Türkçe Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “teklif”tir. Yani “arz” kelimesi ayrı yazılır ve yan yana yazılmaz. “Teklif” olarak yanına yazılması yanlış bir kullanımdır. Fedakarlık “bir otoriteye saygı göstermek” anlamına gelir.
Müsaade istemek ne demek?
İzin kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Sade” kökünden türemiştir ve “izin, müsaade, hoşgörü” anlamına gelir. Türkçede “izin”, bir kişinin veya otoritenin bir eylemi gerçekleştirmesine izin verme veya hoşgörü gösterme eylemini ifade eder.
Müsadenizle nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre en garip olanlardan biri de “izin, yetki, ruhsat” anlamına gelen Permission kelimesinin doğru ve yanlış yazımıdır. TDK’ya göre bu kelime permit olarak yazılmıştır.
Müdafaa nasıl yazılır TDK?
Kökeni: “Savunma” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “مدافعة” (mudafaa) kelimesi savunma veya koruma anlamına gelir. Örnek cümle: Ülkenin savunma güçleri ulusal güvenliği sağlamak için sürekli olarak hazır ve eğitimli olmalıdır.
Önayak nasıl yazılır TDK?
“Başlangıç yapmak” ifadesinde de kullanılır, bu da “bir şeye ilk başlamak, başkalarına örnek olmak” anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış bir şekilde öncül olarak yazılır. Doğru kullanım bir önsöz biçiminde olmalıdır.
Musait mi müsaid mi?
Genel olarak, özellikle “mevcut” biçiminde yanlış kişiye hitap edilmektedir. Burada hiçbir biçim veya “y” harfi kullanılmamalıdır. Dolayısıyla doğru yazımıyla, amaca uygun çeşitli yerlerde kullanılabilir. Türk Dil Kurumu tarafından incelendiğinde, bu sözcüğün doğru yazımı “mevcut” olarak öne çıkmaktadır.
Müşarünileyh nasıl yazılır?
Müşârunîleyh kelimesinin anlamı nedir? – TDK. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre “muşarünileyh” kelimesinin anlamı, Arapça kökenli bir terim olup hukuk dilinde yaygın olarak kullanılan bu kelimenin “üzerine, üstüne, karşı” anlamlarında kullanılmasıdır.
Müşteşar nasıl yazılır?
Müsteşar, Bakan’dan sonra bakanlıktaki en üst düzey kamu yöneticisidir. Arapçada, kelime “bilgi istenen ve danışılan kişi” anlamına gelir ve dolayısıyla misyonun adıdır. Müsteşar, Bakan’dan sonra en fazla yetkiye sahip kişidir.
Mübeccel nasıl yazılır?
“Mübeccel” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “مبارك” (mubārek) Arapçada “kutsanmış, kutsal” anlamına gelir. Anlamı: Mübeccel genel olarak bir şeyin kutsal, mübarek veya yüce olduğu anlamına gelir.
Alt makama bilgilerinize mi bilgilerinizi mi?
EŞİT VE ALT YETKİLİLERE AYNI ANDA YAZILDIĞINDA; Bilginize sunulur.
İl müdürü v mi il müdür v mi?
Pozisyon “Genel Müdür V.”, “Bölüm Başkanı V.”, “İl Müdürü V.”, “Yurt Müdürü V.” formun ikinci satırında yer almaktadır.
Bilginize sunarım mı bilgilerinize sunarım mı?
İlgili cümle “Bilginize sunuyorum” demek yerine “Bilginize sunuyorum” demek istediğinden doğru kullanım “Bilginize sunuyorum” şeklindedir.
Muzayede nasıl yazılır TDK?
Açık artırma, açık artırmalı satış veya açık artırma, taşınır veya taşınmaz malların en yüksek teklifi veren kişiye satıldığı bir satış yöntemidir.
Müdafaa nasıl yazılır TDK?
Kökeni: “Savunma” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “مدافعة” (mudafaa) kelimesi savunma veya koruma anlamına gelir. Örnek cümle: Ülkenin savunma güçleri ulusal güvenliği sağlamak için sürekli olarak hazır ve eğitimli olmalıdır.
Müşahede nedir TDK?
Arapçadan dilimize giren müşahede, “şühud” kökünden gelir. Şühud, gözle görmek anlamına gelirken, müşahede, maddi âlemden gelmeyen, mukaddes ve manevi bir şeyi gönül gözüyle keşfetmek demektir.
Muşuz eki nasıl yazılır?
Soru ekleri her zaman ayrı yazılır.